Çocukların Gözünden Sigorta...

İş yerinde gözüm masamın üstündeki yapraklı takvime takıldı. Liberty Sigorta’nın 10. yılına yönelik yapmış olduğu masa takvimi. Çocuklara sigorta bilincini aşılamak amacıyla “Sigorta Nedir?” temalı resimlerin sayfalarını süslediği takvimde her resim birbirinden güzel ve dikkat çekici. 4 ile 13 yaş arasında 12 çocuğun resimlerini süslediği takvime dikkatle bakınca “sigorta bu kadar güzel anlatılamaz” diye düşündüm. 4 yaşında bir çocuğumuza sigortacılığı anlattığımızda, ardından da kendi dünyasında bunu resmetmesini istediğimizde harika bir sonuç alabilmişiz, ne mutlu bize. Kirlenmemiş bilgi dağarcıklarıyla çizdikleri resimlerde sigortayı güvenle eşdeğer görebilen çocuklarımız varken, sigortanın bir ülke için olmazsa olmaz bir sektör olduğunu ve bunu herkesin sahiplenmesi gerektiğini artık anlamamız gerekiyor. Kasım ayında sayfaları süsleyen resmi sizlc paylaşmak istedim. 9 yaşındaki Talia Sarıçiçck çok güzel anlatmış sigortacılığı. Harika değil mi? Takvimde yer alan diğer resimlerin hepsi birbirinden güzel. Bu konuda Liberty Sigorta’yı tebrik ediyorum.
Evet, sigorta bilinci çocuk yaşlarda kazanılabilecek bir olgu. Bunun güzel bir örneğini ise kısa süre önce evimde yaşadım. 9 yaşındaki kızımın TV’de DASK’ın kamu spotunu izledikten sonra “Baba evimizin deprem sigortası var mı?” sorusuna “evet” dedikten sonra yüzündeki tebessümü görmek bana ayrı bir keyif verdi. Çocuklarımız için en büyük güvence anne ve babaları olarak bizleriz. Çünkü faizlerin onlara verdikleri mesajlar onları geleceğe hazırlıyor. Onlara öğrettiğimiz doğrular içine sigortanın başta aile ekonomimiz olmak üzere ülke ekonomimizin geleceğe güçlü koşmasında ne kadar önemli olduğunu anlatmalıyız. Ağaç yaşken eğilir atasözümüzde olduğu gibi çocuklarımıza doğru verdiğimiz her şey gelecekte bizi daha da güçlü kılacaktır. Çocuklarımızla konuşmalarımız arasına mutlaka, tasarruf, sigorta ve bireysel emeklilik gibi başlıkları alalım. Onlara bu konuların ne kadar önemli olduğunu ve olmazsa olmazlarımız olduğunu anlatmalıyız. Hayatımızın, evimizin, sağlığımızın, aracımızın sigorta güvencesinde olduğunu onlara söylediğimizde yüzlerindeki tebessümü gördüğünüzde şaşıracaksınız.
Öte yandan kısa süre önce sigorta şirketlerimizin olası riskler konusunda sigortalılarına tedbir almaları yönünde mesaj göndermelerinin ne kadar olumlu bir uygulama olduğunu yazmıştım. Bu konu artık benimsendi. Geçen hafta sigorta şirketimden şiddetli yağışlar olabileceği ve bu durumdaki olası sel gibi riskler için evlerimizde gerekli tedbirleri almamız yönlü mesaj almam beni sevindirdi. İlgili sigorta şirketi, mutlu sigortalı.

Yorumlar