“Kasko yaptırmayacak kadar zengin değiliz”

Zorunlu trafik sigortasının sadece üçüncü kişileri, kaskonun ise sürücünün kendi aracını güvence altına aldığını hatırlatan Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, kaza olması durumunda kaskosuz araçlarda oluşabilecek hasarların kasko primlerinden çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Günümüzde araç sahibi olmak her zamankinden daha masraflı bir hale gelmiş durumda. Vergiler, trafik sigortası ve bakım derken ortaya çıkan ödemeler sürücülerin cebini zorluyor. Böyle olunca da araç sahipleri kasko yaptırmaktan kaçınabiliyor. Ancak kasko yaptırmayan araçların kazaya karışması durumunda ortaya çıkan hasar verilen primlerden katbekat büyük olabiliyor. Kasko yaptırmanın günümüzde bir lüks olmadığını söyleyen Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, “Trafik sigortası ile sadece karşı tarafa vereceğiniz zararı teminat altına alıyorsunuz. Kasko ise sizin aracınızı koruyor. Maliyeti yüksek gibi görülse de, verilen teminatların içeriği ve tutarı düşünülünce kasko yaptırmamak, yaptırmaktan daha pahalıya geliyor. Kasko sadece aracınızın karışabileceği kazalarda oluşan hasarı değil; deprem, sel, dolu ve hatta toplumsal hareketler sırasında aracınızda meydana gelebilecek her türlü hasarı da güvence altına alıyor.”
Geçtiğimiz yıl yaşanan dolu olaylarının kaskonun önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan Ray Sigorta’nın bu olayda sigortalılarına sunduğu avantajlı hizmeti anlatırken, “27 Temmuz 2017’de dolu felaketi ile ilgili ihbarlar almaya başladık. 18 Ağustos’a kadar kaskoda toplamda 388 ihbara ulaştık. Yoğunluk ağustos, eylül ve ekim aylarında devam etti. Onarım için 2018 ortalarını bulan randevu tarihleri verilirken, Ray Sigorta olarak sigortalılarımızı mağdur etmemek adına iş ortağımızla yaptığımız özel anlaşma sayesinde randevu tarihlerini öne çektik ve 5 gün içerisinde araçların onarımlarını tamamladık” diye konuştu.

HASARSIZLIĞINIZ BOZULMASIN

Kasko ürününün daha geniş bir kitleye ulaşmasını hedefleyen Ray Sigorta, kasko ürününü çeşitli teminatlarla güçlendiriyor. Ray Sigorta, sigortalıların zor durumda kalmaması için kasko poliçesi dahilinde normalde 14 gün olaran sunulan ikame araç süresini, 30 güne çıkarıyor. Ray Sigorta aynı zamanda, hasarsızlığın korunması tarafında da avantajlarını sürdürüyor. Hasarsızlık oranı %30’a gelen müşterilerine hasarsızlık koruma teminatı veren şirket, aracın o yıl pert olmaması durumunda ve hasarda Ray Sigorta Hasar Onarım Merkezlerinin kullanılması halinde hasarsızlığı devam ettiriyor.
Ray Sigorta, her bütçeye uygun olarak fiyatlandırdığı kasko ürününde, mesleklere özel %25’e varan indirimler de sunuyor. Ayrıca, Aytemiz yakıt istasyonları ile yapılan anlaşma sayesinde Ray Sigorta’dan kasko yaptıran kişiler Aytemiz akaryakıt istasyonlarından indirimli yakıt temin edebiliyor.

Yorumlar