Neden Sigorta Acentesi?

Süratle gelişen bir dünyada yaşıyoruz. İnternet 1969 yılında dünyanın farklı bir noktasında yolculuğuna başladı. İlk e-posta 1971 yılında gönderildi, 1974 yılında ilk internet servis sağlayıcısı olan Telenet ( bizde TTNET ) tanıtıldı....

Ve insanların ticari hayatına giren ilk servis sağlayıcısı The World oldu; bu süreci HTML, Arayüzler, www gibi interneti bugünlere getiren veri tabanları sosyal ağlar izledi.

Bugün internet dünyada insanoğlu için olmazsa olmazlar arasındadır.

Yukarıdaki girişin ''Neden Sigorta Acentesi?'' başlığı ile ne alakası olduğunu biraz dünya geneli ama çoğunlukla ülkemiz için ne anlama geldiğini daha sade bir dille izah etmeye çalışacağım...

Türkiye renkli ilginç bir o kadar heyecanlı bir ülkedir, tabii ki bu renkler vatandaşların renkliliğidir.

Bugün gelişen teknolojiyi köydeki amcalar nineler bile ucundan kıyısından kullanıyorlar tıpkı bizler gibi.
Ama güvenmiyorlar da !
İnternet geliştikçe kendi içinde güvenlik zafiyetleri dolandırıcılıkları hızla çoğaldı ve bu durum daha da gelişerek devam ediyor.
İnternet geliştikçe kendi içinde güvenlik zafiyetleri dolandırıcılıkları hızla çoğaldı ve bu durum daha da gelişerek devam ediyor.
Sanal ortamı deniyor tüketici, ama bağımlı kalmıyor.
Son kullanıcı bazında bir ürünü ya eşya ya dokunarak yada satıcıya dokunarak almak istiyor.

Bizim insanımız dokunulmayı sever, hal hatır sorulmasını, geçerken uğradık seni görelim dedik diyenleri ister.

Bizim insanımız bayramda attığınız bayram mesajına, vay terbiyesiz mesaj atmış, insan bir gelir görür yada en azından telefon açar diyen sıcak kanlı bir yapıya sahiptir.
İnanın ki teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin insanımızın bu özelliği nesillerdir devam ediyor, edecektir.
Hal böyle olunca bu özelliğe sahip insanlarımıza mesleğimin penceresinden bakıyorum yıllardır.

Dönem dönem farklı satış kanalları gördü ülkemiz, çantacılık, pazarlamacı, call center, meleme satış, ağaç tepesinde satış, banka satış kanalı ( kredi vermem diye tehdit etmeseler şimdi ki cirolarının %30 unu ancak yazarlar ) peki tüketici artık onlara nasıl bakıyor sizce?

Hasar olana kadar bir telefonla işimi hallettim diyen müşteriler hasar olduktan sonra ne yapacakları konusunda hiç bilgi sahibi değiller, ulaşacakları bir muhatap yok.

Tüm muhataplar satmak için telefonun ucundalar.

Hasbelkader tam birisini buldum destek verecek ne yapmam gerektiğini söyleyecek diye umduğu zaman telefondaki ses diyor ki, sigorta poliçesini aldığınız şirketin numarasını veriyorum not alın 0850... :)

Müşterilerin birçoğu telefondaki otomatik operatörden hasar ihbar servisine bağlanmayı bile bilmezken işte bunun için sizden destek isterken ona verdiğiniz cevap bu mu?
0850...

Müşteri ne yapmasını gerektiğini söyleyecek diye beklerken kendisine telefon numarası veren bir kişi ile karşılaşıyor ve o anda zaten canı yanmış morali bozuk sinirli belki yaralısı var belki vefat etmiş bir yakını...

İşte tam da bu yüzden sigorta acentesiz olmaz, sigorta acentelerden alınır.

Acente size sadece 1 telefon kadar yakındır ve o telefon en fazla 5 kere çaldığında karşınızda ki ses size der ki,

Buyrun Metin bey,
Buyrun Meltem hanım size nasıl yardımcı olabilirim?
Acente size sadece poliçe satmaz, size hasarda destek verir, sorunlu hasar durumunda şirketler ile sizin için görüşür sorun çözer.

Acente bayramda sizi arayandır hal hatır sorandır, acente cenazenizde sizin acınızı paylaşandır, çocuklarınızın mezuniyetlerinde tebrik eden, düğünlerinde sizinle halay çekendir.

Acente ofisine gidebileceğiniz geçerken uğradım dediğinizde size çayınızı kahvenizi ikram eden yemek yemeden vallahi bırakmam diyendir.

Sigorta konusunda aklınıza takılan bir soruya cevap almak için istediğiniz saatte aradığınız esnaftır acente.

Acente yeri geldiği zaman sonra ödesek olmaz mı? dediğiniz de imkanlar dahilinde tamam sonra alırız ödemeyi diyendir.

Acente sizin için akşamın bir saati bir sigorta şirketinin Bölge Müdürünü arayandır.
Geçen hafta yaşadığımız doğal afette görüldü ki kesintisiz hizmet yine acenteden alındı. Böylesi büyük doğal afetlerde bile acente görevini başarı ile yerine getirmiştir.

Nitekim dünya ne kadar değişse de, teknoloji ne kadar ilerlese de bizim insanımız ve dünya da milyarlarca insan acente ne demek eskisinden çok daha iyi biliyorlar.

Poliçe Acente den alınır. #sigortaacentesizolmaz

Kaynak: Sigortahaber

Yorumlar